Програми впровадження психосоціальної підтримки на робочих місцях обговорено з соціальними партнерами та роботодавцями  під час круглого столу

01 травня 2024

Про методи психосоціальної підтримки на робочих місцях та про тематичні програми Держпраці України розповіла на діловій зустрічі, у рамках реалізації  заходів Всеукраїнської програми збереження ментального здоров’я «Ти як?»,  начальниця Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Ліна Корева.

Учасниками форуму стали представники державних виконавчих органів, ветеранських організацій, громадських об’єднань, місцеві роботодавці та інші запрошені.

До обговорення проблематики долучилися, зокрема, фахівці Чернівецького обласного центру зайнятості, Управління з питань ветеранської політики Чернівецької обласної військової адміністрації, представники бізнесових структур.

Керівниця  територіального органу Держпраці сфокусувала увагу учасників на найактуальніших питаннях запровадження цільових програм збереження ментального здоров’я та психосоціальної допомоги у трудових колективах  Буковинського регіону.

Зазначено на доцільності  впровадження кращих практик психосоціальної  підтримки у робочому середовищі та  поінформовано про ініційовану Держпраці програму збереження ментального здоров’я  –  «З турботою про себе та кожного». Озвучено основні тези та цілі програми.

Додатково поінформовано про інші практики психологічної підтримки у трудових колективах, розроблені у  рамках міжнародної співпраці, зокрема при взаємодії з Міжнародною організацією праці (МОП).

Актуальна інформація з питань психосоціальної підтримки на робочому місці: https://pratsia.in.ua