Працівникам соціально-культурних закладів Путильщини – про вимоги трудового законодавства в умовах воєнного стану

27 січня 2023

Основні вимоги Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» обговорено під час інформаційної робочої зустрічі   головного державного інспектора відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Параски Митрофан з працівниками комунального закладу «Центр культури та дозвілля Путильської селищної ради» у Путильській громаді.

Фахівцям установи роз’яснено зокрема, вимоги законодавства у частині укладання трудових відносин між найманим персоналом та роботодавцем; фіксації та виконання трудових договорів; окремі питання трудових взаємовідносин з нефіксованим робочим часом; оплати праці, строків її виплати, дотримання мінімальних державних гарантій  в оплаті праці; забезпечення соціального захисту та трудових прав мобілізованих осіб.

Детально ознайомлено працівників з нормами законодавства у частині отримання відпусток, їхньої тривалості та нарахуванні відпускних.

Під час інформаційно-роз’яснювального заходу інспекторка праці звернула увагу присутніх на інформаційну кампанію Держпраці щодо протидії торгівлі людьми та трудової експлуатації. Адже у громаді наразі проживає чимала кількість внутрішньо переміщених осіб. Учасникам зустрічі роз’яснено, як розпізнати та уникнути примусової праці та роздано тематичні друковані матеріали.

Детально про зміни  у трудових відносинах під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі: https://pratsia.in.ua