Керівництву Вашківецького медколеджу – про додаткові консультаційні послуги Держпраці

26 березня 2024

Інформаційний візит до Вашківецького медичного коледжу здійснила головна державна інспекторка Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Олена Антофій.

Представниця Держпраці провела робочу зустріч із новопризначеним керівництвом освітнього закладу й надала  ґрунтовну методичну допомогу у питаннях ефективного дотримання трудового законодавства.

Мовилося, насамперед про належне оформлення трудових відносин, зокрема, укладання трудових договорів, оплати праці, організації робочого графіку, виконання колективного договору.

Керівництво коледжу поінформовано про зміни у чинному законодавстві про відпустки, внесені  Законом  України №3494-ІХ «Про внесення днів до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань», що набрав чинності наприкінці грудня минулого року.

Учасників зустрічі ознайомлено з тематичними матеріалами щодо запобігання мобінгу на робочих місцях, гендерній нерівності, дискримінації та стигматизації окремих категорій працівників.

Під час зустрічі увагу зосереджено на важливості впровадження у навчальному закладі програм психосоціальної підтримки, а також заходів,  що реалізуються у рамках Всеукраїнської програми збереження ментального здоров’я «Ти як?».

Керівництво медколеджу інформовано про додаткові консультаційні послуги Держпраці та про можливість отримання необхідної методичної допомоги через низку сервісів, зокрема «інтерактивний інспектор».

Актуальна інформація: https://pratsia.in.ua/