Глибоччина: з метою попередження правопорушень у сфері трудових відносин до роботодавців здійснено низку інформаційних візитів

23 січня 2023

Головні державні інспектори Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області продовжують проводити в регіоні  активну інформаційно – роз’яснювальну  роботу з питань дотримання трудового законодавства.

Це відбувається з метою попередження правопорушень у сфері трудових відносин, як з боку роботодавців, так і з боку найманого персоналу.

Найбільш актуальне питання, на якому акцентують фахівці територіального органу Держпраці під час інформаційних візитів та зустрічей, – необхідність легалізації найманої праці.

Загалом посадовцями Управління з початку року проведено 795 інформаційних заходів, пов’язаних із застосуванням трудового законодавства. До роботодавців безпосередньо здійснено 215 інформаційних візитів.

Під час інформаційно-роз’яснювальних заходів, у тому числі, у рамках інформаційної кампанії  «Виходь на світло», розповсюджено тематичні роздаткові матеріали – буклети та листівки.

Низку заходів, зокрема, проведено на Глибоччині інспектором праці Іваном Дамаскіним.  Посадовець Держпраці здійснив інформаційні візити до суб’єктів господарювання у сфері виробництва м’ясопродуктів, роздрібної торгівлі  тощо.

Під час зустрічей Іван Дамаскін надав роз’яснення підприємцям з питань, що їх цікавили та поінформував про можливість отримання актуальної інформації через сервіси Держпраці.

Актуальну інформацію з питань трудового законодавства розміщено на сайті Держпраці –  https://dsp.gov.ua/  та на інформаційному порталі –  www.pratsia.in.ua