Органам місцевого самоврядування Буковини забезпечено методичні роз’яснення з питань трудового законодавства

04 березня 2024

Консультаційну допомогу надано, зокрема,  фахівцям Усть – Путильської сільської ради, у тому числі, посадовцям фінансового відділу.

Методичні роз’яснення щодо ефективних способів дотримання чинного трудового законодавства забезпечила головна державна інспекторка Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Наталія Самборська.

Мовилося, насамперед, про належне оформлення трудових відносин з працівниками. Фахівців  органу місцевого самоврядування ознайомлено з актуальними змінами у законодавстві про працю.

Детально інформовано про трудові права осіб з фізичними обмеженнями; додаткові соціальні гарантії; умови їхнього працевлаштування.

Наголошено на можливості отримання роботодавцями громади компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю за програмами підтримки Уряду, які наразі активно популяризує Державна служба зайнятості.

Повідомлено також про програми запобігання дискримінаційним проявам у робочому середовищі –  мобінгу у трудових колективах, відповідальності за цькування на роботі.

На зустрічі озвучено тези щодо гендерної рівності у трудових правах жінок та чоловіків  та про доцільність запровадження програм психосоціальної допомоги у трудових колективах громади.

Актуальна інформація: https://pratsia.in.ua