Працівникам хлібопекарської галузі надано консультаційну підтримку з питань трудового законодавства

22 лютого 2024

Методичні роз’яснення та консультації забезпечили фахівчині Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області – заступниця начальника відділу з питань праці Валентина Панчишина та головна державна інспекторка Євгенія Рижонок.

Інформаційно-роз’яснювальною роботою охопили підприємство хлібопекарської галузі, що здійснює виробничу діяльність у Дністровському районі й спеціалізується на виготовленні хліба та хлібобулочної продукції.

Консультації та роз’яснення надано безпосередньо у цехах без відриву персоналу від виробництва.

Працівникам зазначено на основних засадах Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Популярно роз’яснено вимоги  трудового законодавства у частині укладання трудових відносин між найманим персоналом та роботодавцем; фіксації та виконання трудових договорів; оплати праці, строків її виплати, дотримання мінімальних державних гарантій; забезпечення соціального захисту працівників з обмеженими фізичними можливостями.

Представниці Управління також надали ґрунтовні роз’яснення з актуальних питань трудового законодавства, які цікавили безпосередньо суб’єкта господарювання.

Ознайомили учасників зустрічі з програмами запобігання дискримінаційним проявам на роботі та психосоціальної підтримки у виробничому середовищі.

Актуальна інформація: https://pratsia.in.ua