На деревообробному підприємстві надано технічну консультацію з питань безпечного ведення виробничої діяльності

23 січня 2023

Головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області  Ігор Пантело надав розширену технічну консультацію на підприємстві деревообробної галузі, що здійснює виробничу діяльність у Чернівецькій громаді.

Підприємство працює у деревообробній галузі Буковини  вже тривалий час й виробляє значні обсяги продукції. Роботодавець забезпечує робочими місцями понад десяток працівників.

Питання належної організації виробничого процесу в умовах аварійних відключень електроживлення, в яких доводиться працювати підприємствам регіону,  вкрай актуальне.

«Дотримання вимог безпеки в процесі виконання робіт, ґрунтовне знання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, дотримання правил поводження із засобами виробництва, особливо з машинами, механізмами, устаткуванням підвищеної небезпеки в умовах частин аварійних відключень електроенергії, використання працівниками  засобів  колективного та індивідуального захисту дозволить убезпечити належним чином виробничий процес та зведе до мінімуму   ризики виробничого травматизму», – підкреслив під час роз’яснювальної роботи Ігор Пантело.

Детально обговорено послідовність дій працівників при настанні нештатних ситуацій на підприємстві в умовах енергетичної кризи.

Під час зустрічі також поінформовано про найактуальніші зміни у трудовому законодавстві на час воєнного стану та про хід інформаційних кампаній, зокрема, «Виходь на світло» (щодо подолання не задекларованої зайнятості), які продовжують втілювати посадовці територіального органу Держпраці.