Працівників Національного парку інформовано про програми психосоціальної підтримки на робочому місці

15 лютого 2024

Про цільові програми збереження ментального здоров’я та психосоціальної підтримки на робочих місцях; про запобігання дискримінаційним проявам у виробничому середовищі, зокрема, мобінгу, гендерній нерівності;  стигматизації у трудових правах окремої категорії працівників розповіла трудовому колективу Національного парку «Черемоський» головна державна інспекторка Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Параска Митрофан.

Увагу учасників робочої зустрічі зосереджено на програмі психосоціальної підтримки – «З турботою про себе та кожного», ініційованій Держпраці України та розміщеній на інформаційному ресурсі – https://pratsia.in.ua

Окремо надано роз’яснення щодо останніх змін у трудовому законодавстві. Підкреслено, що наразі регулювання трудових відносин відбувається відповідно до Закону «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Зазначено на можливості отримання заявниками  оперативної консультаційної допомоги у найдоступніший для них спосіб та про функціонування сервісу «інтерактивний інспектор».