У медзакладах Чернівців проведено заходи, спрямовані на безпечну експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки

20 грудня 2023

З метою дотримання  чинного законодавства про безпеку праці та безаварійного проходження опалювального сезону у соціально-культурних закладах обласного центру, фахівці відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області провели низку заходів в установах та організаціях Чернівецької громади.

Зокрема, заступниця начальника відділу Регіна Задоровська організувала та провела превентивну роботу у КНП «Міська поліклініка №2» Чернівців.

З відповідальними посадовими особами медичної установи обговорено безпечну організацію виробничого процесу та проходження опалювального періоду.

Посадовець Держпраці наголосила на дотриманні вимог Правил охорони праці під час експлуатації газового обладнання.

Зазначено на важливості контролю за справністю газових сигналізаторів, неприпустимості їх відключення під час експлуатації тепло генеруючого обладнання.

Констатовано на необхідності проходження спеціального навчання та перевірки знань, відповідних інструктажів обслуговуючим персоналом; проведенні медичних оглядів операторів котельні.

Детально пропрацьовано заходи з попередження виробничого травматизму. Акцентовано на відповідальності за приховування нещасних випадків та неприпустимість таких фактів.

Посадовим особам медустанови надано додаткові методичні  рекомендації щодо забезпечення безпечної експлуатації обладнання та устаткування підвищеної небезпеки.

Актуальна інформація, як працювати безпечно:  https://pratsia.in.ua