Суб’єктам господарювання Глибоччини наголошено на особливостях укладання трудових договорів

12 грудня 2023

Низку превентивних заходів ініціював та провів головний державний інспектор Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Іван Дамаскін серед підприємців Глибоччини.

Проводячи інформаційно – роз’яснювальну роботу у рамках кампанії «Трудовий договір: Твій пасок безпеки у світі праці!», спрямованої на попередження та усунення порушень законодавства  при оформленні трудових відносин,  посадовець територіального органу Держпраці залучив до участі у заходах місцевих суб’єктів господарювання, що здійснюють господарську діяльність у будівельній галузі, виробництві металоконструкцій (дверей, вікон).

Спілкуючись із підприємцями, інспектор наголосив на особливостях укладання трудових договорів між роботодавцями та працівниками, неприпустимості використання нелегальної зайнятості, виплати заробітної плати без нарахування і сплати податків та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування; особливостях укладання трудових договорів з працівниками з інвалідністю тощо.

Під час  ділових зустрічей учасників поінформовано про результати інформаційно-роз’яснювальних кампаній Держпраці, спрямованих на забезпечення трудових та соціальних прав працівників та мінімізацію нелегальної зайнятості.

Респондентів також поінформовано про наявність інформаційних ресурсів Держпраці, на яких зібрано та систематизовано зміни у законодавстві про працю та забезпечено можливість отримання консультаційної допомоги, зокрема, портал – https://pratsia.in.ua/.