У медичних закладах Буковини відбуваються превентивні заходи, спрямовані на безпечне використання генераторного обладнання

11 грудня 2023

Так, днями головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Мирослав Шарлай провів комплексний превентивний  захід, спрямований  на запобігання виникненню нещасним випадкам  при використанні  електрогенеруючого обладнання (генераторів) у Глибоцькій багатопрофільній лікарні.

Посадовець територіального органу Держпраці звернув  особливу увагу відповідальних осіб на технічні параметри альтернативних джерел електропостачання на випадок виникнення аварійних, чи нештатних ситуацій;

регулярність контролю за таким обладнанням;

доцільність проведенню відповідного навчання та додаткових інструктажів для працівників, які безпосередньо працюють з устаткуванням підвищеної небезпеки.

Водночас фахівець  акцентував на належній експлуатації потенційно небезпечних об’єктів, а саме систем кисневого забезпечення та посудин, що працюють під тиском.

Рекомендовано посилити контроль за експлуатацією медичного і технологічного обладнання, надано додаткові консультації  щодо забезпечення безпечної експлуатації електрогосподарства медичної установи.

Рекомендації, як убезпечити виробничий процес: https://pratsia.in.ua