Представники Управління увійшли до складу робочої групи з протидії нелегальній міграції

08 грудня 2023

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області долучилися до робочої наради щодо  проведення профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням  законодавства з міграційної політики на території регіону, ініційованою територіальним органом Державної міграційної служби.

Обговорено заходи із запобігання та  протидія нелегальній міграції, іншим порушенням чинного законодавства у рамках проведення операції «Мігрант».

Серед учасників робочої наради – фахівці управління  Державної міграційної служби у Чернівецькій області, Чернівецького прикордонного загону, Головного управління Національної поліції, управління Служби безпеки України та інших правоохоронних структур.

Під час зустрічі йшлося про практичну організацію запланованих заходів, зокрема, у частині дотримання чинного трудового законодавства щодо працевлаштування іноземних громадян; обмін оперативною та аналітичною інформацією; координацію дій  у разі виникнення нештатних ситуацій.

За результатами наради, учасники ухвалили рішення про створення міжвідомчої координаційної групи, що забезпечуватиме належну взаємодію усіх учасників операції, оперативний обмін інформацією тощо.

Фото: пресслужба Управління ДМС у Чернівецькій області