Путильщина: місцевим підприємцям роз’яснено найактуальніші питання трудового законодавства на період дії воєнного стану

08 грудня 2023

Реалізуючи заходи інформаційної кампанії «Трудовий договір: твій пасок безпеки у світі праці!», спрямованої на попередження та усунення порушень законодавства про працю при оформленні трудових відносин, головна державна інспекторка Управління інспекційної діяльності  у Чернівецькій області Наталія Самборська охопила інформаційно – роз’яснювальною роботою суб’єктів господарювання Путильщини.

Превентивні заходи проведено серед підприємців будівельного бізнесу, сфери торгівлі.

У ході ділового спілкування, посадовець  територіального органу Держпраці  детально роз’яснила процедуру оформлення трудових договорів між працівниками та роботодавцями; норми оплати праці; забезпечення соціальних прав та трудових гарантій для персоналу.

Акцентовано на небезпеці нелегального працевлаштування, оскільки така праця не тільки обмежує можливості громадян щодо  свого соціального забезпечення, але й впливає на надходження до бюджетів громад: сьогодні кожен роботодавець та кожен працівник на своєму робочому місці, сплачуючи відповідні податки та збори, вносять свій внесок у підтримку Збройних сил України та  вразливих категорій співвітчизників, котрі потребують допомоги у цей надскладний  час.

Інспекторка наголосила також на напрямах роботи, які наразі здійснюються фахівцями Управління. Зокрема, на проведенні інформаційних кампаній, націлених на мінімізацію нелегальної зайнятості  у регіоні.

Респондентів поінформовано про функціонування консультаційних сервісів Держпраці, на яких можна отримати необхідні роз’яснення з питань трудового законодавства, зокрема, інформаційний портал – https://pratsia.in.ua