Учасникам бойових дій роз’яснено про їхні трудові права та соціальні гарантії

06 грудня 2023

Головна державна інспекторка Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Параска Митрофан долучилася до роботи семінару, організованого фахівцями Путильського відділення Вижницької філії Чернівецького обласного центру зайнятості для учасників бойових дій.

Тематика заходу – впровадження програм психосоціальної допомоги у рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я – «Ти як?», трудові пільги та гарантії зайнятості для учасників бойових та осіб з інвалідністю, отриманою внаслідок війни.

Слухачі семінару – військовослужбовці, котрі несли службу у лавах Збройних Сил України й боронили державу від російського агресора.

Інспекторка Держпраці роз’яснила про соціальні права та трудові гарантії для такої категорії працівників.

Акцентовано на окремих нормах Кодексу законів про працю України, Закону України «Про зайнятість населення»,  Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», інших нормативно-правових актів.

Зазначено також на алгоритмі дій працівників такої категорії у разі порушення їхніх трудових прав. Рекомендовано інформаційні та консультаційні сервіси Держпраці, на які варто звернутися за правовою  допомогою, зокрема, сервіс «інтерактивний інспектор».

Учасникам семінару надано практичні рекомендації та ґрунтовні відповіді на їхні запитання.

Актуальна інформація:  https://pratsia.in.ua