Розпочалася підготовка до відзначення Дня охорони праці у 2024 році

30 листопада 2023

Відбулося перше засідання робочої підгрупи для розробки в умовах соціального діалогу заходів щодо відзначення Дня охорони праці у 2024 році.

Рішення про створення цієї підгрупи було прийнято 21 листопада на черговому засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань розробки узгодження спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань, яка впродовж останніх трьох років функціонує на майданчику, створеному Держпраці.

Під час засідання підгрупи представники державних органів та сторін соціального діалогу домовилися спільно розробити та реалізувати план заходів до Дня охорони праці з метою охоплення максимальної кількості працівників.

У сучасних умовах саме соціальний діалог є важливим інструментом реалізації політики держави у сфері праці та безпеки праці, засобом попередження та розв’язання соціальних конфліктів, сприяє підвищенню прозорості процесу прийняття рішень, врахуванню пропозицій формальних і неформальних сторін.

Співпраця між сторонами соціального діалогу дозволяє досягати гармонії між соціально-економічними інтересами різних груп у сфері безпеки праці для формування більш справедливого та стабільного суспільства.