Виробнику хлібобулочної продукції акцентовано на дотриманні трудових прав працівників з інвалідністю

14 листопада 2023

Інформаційне відвідування виробника хліба та хлібобулочних виробів, який здійснює виробничу діяльність у Чернівцях, здійснив головний державний інспектор відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Іван Дамаскін.

Посадовець Держпраці наголосив на належній  організації трудових відносин в умовах воєнного стану, акцентував на відповідальності за порушення чинного законодавства, гарантіях забезпечення прав на працю та рівних можливостей чоловіків і жінок.

Роботодавцю акцентовано на необхідності використання лише задекларованої праці найманого персоналу, поінформовано про переваги офіційних трудових відносин.

Інспектор зазначив, зокрема, на дотриманні трудових прав працівників з інвалідністю; роз’яснив, за яких умов може застосовуватися праця такої категорії громадян, яким має бути  робочий графік, соціальний захист.

Детально поінформував  про комплексну допомогу від держави у разі облаштування  роботодавцем нових робочих місць для персоналу та про можливість отримання фінансової компенсації у рамках реалізації Постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2023 року за №893 – «Деякі питання надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю».

Актуальна інформація з питань укладання трудових відносин: https://pratsia.in.ua/.