Підприємцям Кіцманщини наголошено на особливостях укладання трудових договорів між роботодавцями та працівниками

10 листопада 2023

Низку превентивних заходів ініціювала та провела головна державна інспекторка відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Валентина Моргоч серед підприємців Кіцманщини.

Проводячи превентивну роботу, посадовець територіального органу Держпраці відвідала з інформаційними заходами місцевих суб’єктів господарювання, що здійснюють господарську діяльність у галузях, зокрема,  торгівлі.

Спілкуючись з респондентами, інспекторка наголосила на особливостях укладання трудових договорів між роботодавцями та працівниками, неприпустимості використання нелегальної зайнятості, щодо належної виплати заробітної плати найманому персоналу тощо.

Під час  ділових зустрічей учасників поінформовано про результати інформаційних заходів, спрямованих на забезпечення трудових та соціальних прав працівників та мінімізацію нелегальної зайнятості.

Підприємцям також повідомлено про консультаційні сервіси Держпраці, на яких зібрано та систематизовано актуальну інформацію з питань дотримання законодавства про працю, зокрема,  інформаційний портал: https://pratsia.in.ua .