Надавачу комунальних послуг роз’яснено щодо безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки

09 листопада 2023

Інформаційну допомогу з питань належного дотримання чинного законодавства про безпеку та гігієну праці на приватному підприємстві, що спеціалізується на наданні комунальних послуг населенню та благоустрої, надала заступниця начальника відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Регіна Задоровська.

Фахову консультаційну допомогу надано у питаннях належного виконання робіт на висоті та безпечної експлуатації технічних засобів підвищеної небезпеки, зокрема, посудин, що працюють під тиском. Мовилося, насамперед, про експлуатацію котельного обладнання.

Фахівчиня Держпраці наголосила на  важливості утримання у належному технічному стані обладнання;  підвищенні фахового рівня персоналу, що його обслуговує, проходженню працівниками спеціального навчання, перевірки знань,  інструктажів, медичних оглядів.

Під час робочого спілкування суб’єкту господарювання вказано на обов’язкове попередження працівників під час прийому на роботу про наявність шкідливих та небезпечних виробничих факторів на робочих місцях.

Детально роз’яснено щодо застосування ідентифікатора виробничих небезпек для усунення професійних ризиків у виробничому середовищі.

Як працювати безпечно –  https://pratsia.in.ua