На лісопильному підприємстві надано консультаційну допомогу з питань безпеки праці

20 жовтня 2023

Приватне підприємство, що здійснює виробничу діяльність на Вижниччині, спеціалізується на виробництві  деревини.

Комплексну превентивну роботу з питань безпеки праці провела головна державна інспекторка відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області  Марина Мойсей.

Посадовиця територіального органу Держпраці поінформувала суб’єкта господарювання про загальні вимоги чинного законодавства про безпеку працю та про вимоги галузевих правил з деревообробки.

Зазначалося, зокрема,  на тому, що на підприємствах, де виконуються роботи підвищеної небезпеки, у тому числі, експлуатується обладнання та устаткування з обробки деревини, в обов’язковому порядку, необхідно  отримати дозвіл Держпраці,  або ж оформити декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

Інспекторка також надала низку рекомендацій щодо виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації відповідного обладнання.

Акцентувала на необхідності проведення профілактичних заходів з попередження виробничого травматизму. Підприємця попереджено про відповідальність за приховуванні нещасних випадків виробничого характеру у разі їх настання.

Актуальна інформація, як працювати безпечно,  –  на порталі Держпраці:  https://pratsia.in.ua