Заступниця Голови Держпраці Алла Горбатюк з робочим візитом відвідала Прикарпаття та Тернопільщину

16 жовтня 2023

На виконання доручення Голови Держпраці Ігоря Дегнери, заступниця Алла Горбатюк з робочим візитом відвідала Івано – Франківську та  Тернопільську області.

У ході зустрічей  з посадовими особами Управління інспекційної діяльності у Тернопільській області та Управління інспекційної діяльності в Івано- Франківській області  було обговорено основні напрями роботи Служби.

Поставлено акценти на проведенні роз’яснювальних заходів, спрямованих на запобігання випадкам незадекларованої праці та торгівлі людьми; на наданні кваліфікованої методичної допомоги суб’єктам господарювання з питань безпеки та гігієни праці, психосоціальної підтримки працівників.

Окрім того, Алла Горбатюк та начальник Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці Богдан Сагайдак провели робочу зустріч з керівництвом ГУ ДПС у Тернопільській області, під час якої обговорили проведення спільних заходів та обмін інформацією з питань детінізації ринку праці, а також напрями та механізми подальшої співпраці між відомствами.

Аналогічна зустріч заступниці Голови Держпраці спільно з керівництвом Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці відбулася в ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Алла Горбатюк підкреслила, що наразі Держпраці та ДПС злагоджено працюють відповідно до попередньо узгоджених заходів, передбачених Угодою про співпрацю у сфері легалізації трудових відносин.

Продовження такої взаємодії сприятиме детінізації зайнятості населення, а також досягненню позитивних результатів у забезпеченні стабільності економіки та соціального захисту працівників, підкреслено під час робочої зустрічі.