На підприємстві харчової промисловості, де стався нещасний випадок, проведено  моделювання події на робочому місці

22 вересня 2023

Заступниця начальника відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області  Регіна Задоровська організувала та провела на підприємстві харчової промисловості моделювання подій на робочому місці, де попередньо стався нещасний випадок.

Факт виробничого травмування настав внаслідок  падіння працівника зі стаціонарної драбини у приміщенні виробничого цеху з гранулювання шроту (відходів при виготовленні олії).

Працівник посковзнувся і впав при виконанні робіт з обслуговування виробничого обладнання.

Превентивний захід проведено з метою  вироблення безпечної поведінки персоналу на робочих місцях  й попередження настання аналогічних випадків у майбутньому.

Практичне відпрацювання заходів безпеки праці відбулося  безпосередньо на місці травмування працівника. Учасники моделювання події встановили та детально обговорили критичні фактори, що призвели до виникнення нештатної ситуації на підприємстві.

Представниця Держпраці поінформувала, як ефективно оцінити й уникнути ризиків виробничого травмування, вказавши, зокрема, на необхідність дотримання відповідного санітарного стану виробничих цехів, стаціонарних конструкції, розміщених на їх території, а також забезпеченні персоналу спеціальним взуттям.

Детально,  як працювати безпечно – https://pratsia.in.ua