На інтерактивній зустрічі з вихованцями  Банилівського ліцею розповіли, у чому полягають небезпеки неофіційної праці

22 вересня 2023

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці  – головні державні інспектори Юрій Колодченко та Олена Антофій  провели відкриту інтерактивну зустріч з учнями та викладачами Банилівського опорного ліцею імені Івана Діяконюку , що у Вижницькому районі.

На зустріч з фахівцями Управління залучили понад сотню учнів старших класів, що здобувають освіту у начальному закладі.

Посадовці територіального органу Держпраці зазначили, що такі зустрічі з учнівською молоддю  є вкрай важливими, оскільки у майбутньому учні стануть працівниками. Тому мета таких інформаційних заходів залишається незмінною , а саме популяризація  переваг офіційного працевлаштування та інформування щодо норм законодавства про працю.

Вихованців ліцею  ознайомили з вимогами  трудового законодавства; наголосили  на важливості оформлення трудових відносин; поінформували про права та гарантії для  молодих працівників.

Водночас учням надали практичні поради, як не потрапити у тенета шахраїв, не стати жертвами торгівлі людьми чи примусової праці, а також, як протидіяти дискримінації, мобінгу, гендерній нерівності  на роботі.

Фахівці Управління продемонстрували ліцеїстам та викладачам анімаційні ролики Держпраці, у яких у доступному та зрозумілому форматі розповідається про норми законодавства про працю. Проект  спрямований на підвищення обізнаності громадян у сфері трудових відносин, у тому числі, й молоді та є складовою частиною інформаційної кампанії “Виходь на світло!”.

Інспектори також підготували та розповсюдили серед школярів, у рамках інформаційної кампанії, тематичну інфографіку з актуальних питань трудового законодавства щодо  працевлаштування молоді та неповнолітніх працівників та відповіли на запитання учнівської аудиторії.

Актуальна інформація з питань трудового законодавства:  https://pratsia.in.ua