Керівників закладів освіти Мамаївської громади зорієнтовано на забезпечення  здорових та безпечних умов праці

24 серпня 2023

Розширену робочу зустріч та надання консультаційної допомоги представникам закладів освіти та дошкільного виховання організував головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці  Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Мирослав Шарлай  у відділі освіти  Мамаївської територіальної громади Буковини.

Посадовець територіального органу Держпраці зосередив увагу посадових осіб шкільних та дошкільних установ  на необхідність проходження навчання та перевірки знань з питань безпеки праці; наголосив на обов’язковості проходження спеціального навчання особами, котрі виконують роботи з підвищеною небезпекою, зазначивши, що проходження  навчання має відбуватися відповідно до вимог «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці».

Учасників зустрічі проконсультувало  щодо належної організації та підготовки до опалювального сезону в установах, зокрема, експлуатації електрообладнання, газового устаткування; перевірки димових та вентиляційних каналів; належної підготовки технічного персоналу.

Мовилося про використання альтернативного електрогенеруючого обладнання у разі виникнення нештатних ситуацій.

Представників закладів освіти ознайомлено з рекомендаціями щодо належного використання  електрогенеруючого обладнання, розробленими фахівцями профільного напряму  Управління.

У ході зустрічі учасників також поінформовано про доцільність реалізації в установах заходів, націлених на профілактику виробничого травматизму в освітній галузі;

про відповідальність за приховування виробничого травматизму;

про норми та вимоги Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 року за № 337.

Фахівець Управління відповів на численні запитання учасників зустрічі.