У рамках кампанії «Виходь на світло», інформаційними відвідуваннями охоплено понад 300 суб’єктів господарювання   

18 серпня 2023

Посадовці Управління інспекційної діяльності  у Чернівецькій області продовжують здійснювати інформаційно  – роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання Буковини щодо належного дотримання трудового законодавства, зокрема, у частині легального оформлення трудових відносин.

Заходи втілюються у рамках кампанії з мінімізації нелегальної зайнятості «Виходь на світло». Станом на 18.08.2023 року інформаційними відвідуваннями охоплено 315 роботодавців та фізичних  осіб-підприємців.

У ході ділового спілкування серед респондентів розповсюджуються інформаційні пам’ятки, детально наголошується на неприпустимості використання неофіційної праці, порушення законодавства з оплати праці тощо.

Інспектори праці  територіального органу Держпраці охоплюють інформаційними заходами,  у першу чергу, суб’єктів господарювання  у галузі громадського харчування,  оптової та роздрібної торгівлі, надання сфери послуг, лісопереробної  промисловості, агропромислового сектору та інших.

До участі в інформаційній кампанії також долучаються фахівці територіальних органів інших державних відомств, зокрема, Головного управління Пенсійного фонду України у Чернівецькій області,  Державної податкової служби у регіоні.

Актуальна інформація з питань дотримання трудового законодавства  на:  https://pratsia.in.ua