У програмі «Суть справи» на телеканалі ТВА обговорено захист трудових прав осіб з інвалідністю

18 серпня 2023

Начальниця  Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Ліна Корева  стала гостею програми соціального спрямування «Суть справи» на телеканалі ТВА.

Представниця Держпраці та журналістка, авторка і ведуча програми Аліна Рябко говорили про працю осіб з інвалідністю, про захист їхніх трудових та соціальних прав.

Гостя студії підкреслила, що такі тематичні програми є вагомим фактором при реалізації Стратегії про права осіб з інвалідністю – «Права людини – реальність для всіх» та Національного плану дій з реалізації Конвенції про права осіб з інвалідністю  на період до 2025 року, до втілення яких активно долучається Держпраці.

У програмі детально розповіли про умови праці такої категорії працівників,  про те, якими можуть бути пропозиції для їхнього працевлаштування.

Зокрема, детально обговорено про працю неповнолітніх та молодих працівників  з обмеженими фізичними можливостями.   А також про  необхідність звернення до територіального органу Держпраці у разі порушення трудових прав осіб з інвалідністю та загалом інших працівників.

Торкнулися проходження інформаційної кампанія Держпраці «Виходь на світло». Ліна Корева розповіла про результати заходів, що відбуваються у рамках її проведення.