Персоналу автодорожнього підприємства роз’яснено щодо виконання робіт підвищеної небезпеки

31 липня 2023

Як найефективніше організувати безпечне виконання робіт на одному із важливих інфраструктурних об’єктів у регіоні наголосив під час  надання консультаційної допомоги на автодорожньому підприємстві головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці  Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Мирослав Шарлай.

Суб’єкта господарювання та найманий персонал поінформовано про загальні вимоги чинного законодавства про безпеку праці та вимоги галузевих правил.

Наголошено на  необхідності належної організації трудового процесу, проходженні працівниками медоглядів та відповідних інструктажів, їхнього забезпечення  спецодягом, спецвзуттям, засобами індивідуального захисту.

Акцентовано на організації робіт в умовах підвищеної температури повітря. Надано роз’яснення, як ефективно організувати робочий графік персоналу.  Зазначено на загальних рекомендаціях, як працівникам убезпечитися від перегріву та погіршення самопочуття.

Надано низку рекомендацій щодо виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації машин, механізмів, устаткування, обладнання підвищеної небезпеки.

Додатково акцентовано на заходах з попередження виробничого травматизму. Попереджено про відповідальність при приховуванні нещасних випадків у разі їх настання.

Актуальна інформація, як працювати безпечно,  –  на порталі Держпраці:  https://pratsia.in.ua