Фахівці Управління надають консультативну допомогу в освітніх закладах у рамках їх підготовки до нового навчального року

26 липня 2023

Зокрема, комплексний превентивний захід  проведено у Чернівецькій ЗОШ №37.  Його організувала заступниця начальника відділу з безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Регіна Задоровська.

Спілкуючись із колективом навчальної установи, фахівчиня Держпраці зосередила увагу на  виконанні робіт підвищеної небезпеки, у тому числі,  з використанням драбин при ремонтних, оздоблювальних, малярно-штукатурних роботах при підготовці школи до нового навчального року.

Персоналу вказано на необхідність наряду – допуску на виконання робіт з підвищеною небезпекою, застосуванні засобів індивідуального захисту.

Детально наголошено на дотриманні вимог безпеки праці при підвищених атмосферних показниках. Проконсультовано щодо надання  долікарської допомоги, наявності аптечок з відповідними медичними препаратами та тонометром.

Додатково акцентовано увагу на необхідності дотримання вимог порядку проведення розслідування та обліку нещасних випадків, своєчасному  надання інформації у разі їх настання, попереджено про відповідальність при приховуванні виробничого травматизму.

Актуальна інформація, як працювати безпечно,  –  на порталі Держпраці:  https://pratsia.in.ua