Учасникам ярмарку вакансій наголошено на необхідності легального працевлаштування

19 липня 2023

Фахівців державної служби, бухгалтерів, інженерів, працівників робітничих професій – загалом понад 80 вакансій представили сьогодні на ярмарку вакансій у Чернівцях 18 місцевих роботодавців.

До участі у заході, організованому Чернівецьким обласним центром зайнятості, долучилися і представники Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області.

«Проведення таких ярмарків вакансій – добра нагода нагадати потенційним шукачам роботи, наскільки важливим є офіційне декларування трудових відносин і, на які  ризики наражає себе нелегальний працівник», – зазначила у коментарі місцевим телерадіокомпаніям – ТВА та «С-4» -начальниця Управління Ліна Корева.

У спілкуванні з респондентами, надаючи консультаційні послуги, представниця територіального органу Держпраці наголосила на перевагах легального працевлаштування, що забезпечить  працівнику гідні  та безпечні  умови праці, можливість захисту трудових  прав.

Зазначено також на тому, що у нинішній складний час легально зайняті працівники є надійною опорою трудового фронту та своєю працею підтримують економіку країни у час війни.

Загалом повідомили організатори, у  Чернівецькій області зареєстровано понад 600 актуальних вакансій;  роботу на Буковині з початку року знайшли 2 600 осіб, з них майже 200 внутрішньо переміщених осіб та 8 демобілізованих учасників бойових дій.