Персоналу деревообробного підприємства роз’яснено вимоги галузевих правил з безпеки праці

14 липня 2023

На місцевому деревообробному підприємстві заступниця начальника відділу з безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Регіна Задоровська  провела комплексний превентивний захід та надала технічну  консультацію на робочих місцях.

Інформаційну допомогу  надано працівникам цеху з виробництва шпону та виробів деталей.

Найперше, персоналу наголошено на дотриманні вимог правил охорони праці в деревообробній галузі.

Обговорено безпеку виробничого процесу при виконанні робіт на шліфувальних верстатах, клеєвальцях,  під час розкроювання фанери; при переміщенні вантажів внутрішньо цеховим транспортом.

Акцентовано на створенні належних умов праці для персоналу: виокремлено необхідність відповідного освітлення робочих місць у цеху, наявності  захисних огороджень небезпечних зон деревообробного обладнання, дотримання вимог щодо теплового випромінювання на робочих місцях біля гарячих пресів, належного функціонування аспіраційних систем, припливно-  витяжної вентиляції, місцевих відсмоктувачів тощо.

Суб’єкта господарювання  націлено на достатнє забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, зокрема, для захисту від деревного пилу органів дихання, слуху та очей.

Актуальна інформація на порталі Держпраці :  https://pratsia.in.ua