На підприємстві зі сортування відходів надано консультаційну підтримку   

07 липня 2023

На місцевому підприємстві, що займається збиранням та сортуванням безпечних побутових відходів у Чернівцях,  заступниця начальника відділу безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Регіна Задоровська  провела превентивний захід та надала необхідну консультаційну допомогу.

Посадовиця територіального органу Держпраці наголосила на загальних вимогах законодавства з безпеки праці, виокремивши необхідність проходження персоналом підприємства інструктажів, навчання та перевірки знань з безпеки праці, періодичних медичних оглядів.

Водночас фахівчиня Управління детально ознайомила учасників робочої зустрічі  з нормативно-правовими актами, що регламентують спеціалізовану діяльність даного суб’єкта господарювання.

Особливо детально роз’яснено  вимоги безпеки праці при формуванні  та складуванні тюків з паперовими  та поліетиленовими відходами, оскільки сировина може бути заражена різноманітними небезпечними мікроорганізмами та пилом.

У цьому контексті особливо детально роботодавця поінформовано про необхідність забезпечення персоналу  засобами захисту органів дихання.

Окремо наголошено на дотриманні вимог безпеки під час зберігання паперових відходів, обов’язковій наявності вогнегасників та блискавковідводу на території підприємства.

У ході превентивної роботи детально роз’яснено, як ефективно втілити  заходи профілактики виробничого травматизму на підприємстві, акцентовано на відповідальності  суб’єкта господарювання у разі  приховування нещасних випадків.

Актуальна інформація на порталі Держпраці :  https://pratsia.in.ua