До уваги роботодавців: щодо атестації робочих місць за умовами праці у період дії воєнного стану

04 липня 2023

30.06.2023 року Кабінетом  Міністрів України ухвалено постанову за № 660 – «Про внесення зміни до пункту 4 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці».

Документом Уряду, зокрема, зазначено наступне:

«Атестація, строк проведення якої настав у період воєнного стану, за рішенням роботодавця, погодженим із профспілкою, проводиться протягом шести місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

Результати атестації, проведеної до введення воєнного стану в Україні, продовжують діяти та використовуються у період воєнного стану та протягом шести місяців з дня його припинення чи скасування”.

Зміни, ухвалені Урядом, відбулися через відсутність можливості та своєчасності проведення суб’єктами господарювання атестації робочих місць за умовами праці  на підприємствах, в установах, організаціях  у зв’язку зі складною безпековою ситуацією в країні.

Довідково: атестацію робочих місць за умовами праці проводять для врегулювання відносин між роботодавцем і працівниками щодо реалізації їхніх прав на здорові та безпечні умови праці, пільги й компенсації за роботу зі шкідливими та небезпечними умовами праці.