У Мамаївській громаді надано рекомендації щодо належного дотримання законодавства з безпеки праці у  закладах та установах соціально-культурної сфери

03 липня 2023

Відбулася робоча зустріч головного державного інспектора відділу з питань безпеки праці  Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Мирослава Шарлая з керівництвом Мамаївської територіальної громади.

Обговорювалося питання   належного дотримання законодавства з безпеки праці у місцевих закладах та установах соціально-культурної сфери.

Фахівець наголосив на мінімізації небезпечних виробничих факторів на робочих місцях, як основи запобігання виробничому травматизму.

Учасників зустрічі поінформовано щодо створення безпечних та здорових умов праці на основі ризикоорієнтованого підходу, підкреслено, що впровадження такої практики дозволяє виявити усі ризики під час виробничого процесу та унеможливити настання випадків травмувань.

Інспектор Держпраці акцентував  на  обов’язковості утримання у належному технічному стані  будівель та споруд закладів освіти, культури, медицини; відповідної експлуатації в установах тепло генеруючого обладнання, газових мереж, електрообладнання.

Значну  увагу приділено питанням своєчасного навчання та перевірки знань з питань безпеки праці керівників  і працівників місцевих трудових колективів, проведенню інструктажів, медоглядів тощо.

Присутнім рекомендовано,  у разі необхідності отримання оперативної консультаційної допомоги від Держпраці, використовувати інформаційні сервіси, зокрема, портал – https://pratsia.in.ua/ .