Превентивними заходами з питань безпеки праці у регіоні охоплено понад півтисячі суб’єктів господарювання

30 червня 2023

Фахівці відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області  охопили з початку року превентивними заходами, метою яких є  забезпечення належного дотримання стану промислової безпеки та охорони праці, 529 суб’єктів господарювання.

Посадовці Держпраці надали технічні консультації на 1 482 робочих місцях, провели понад три десятки тематичних семінарів та тренінгів.

Загалом превентивною роботою вдалося охопити понад  2 500 працівників місцевих підприємств, установ, організацій.

Так, днями заступниця начальника відділу з питань безпеки праці Управління Регіна Задоровська провела низку превентивних заходів на підприємствах з виробництва меблів, поліграфічної промисловості,  в установі зі забезпечення фізичного комфорту.

Під час інформаційної роботи, фахівчиня Управління наголосила на належній організації суб’єктами господарювання безпеки виробничого процесу, мінімізації небезпечних виробничих факторів на робочих місцях.

Значну  увагу приділено виконанню нормативно-правових актів з безпеки праці; забезпеченню працівників засобами індивідуального та колективного  захисту;  своєчасному навчанню та перевірці знань,  проходженню спеціального навчання, проведенню інструктажів на робочих місцях, медоглядів тощо.

Увагу відповідальних посадових осіб акцентовано  на необхідності дотримання  працівниками вимог при виконанні робіт підвищеної небезпеки, експлуатації тепло генеруючого, електрообладнання, обладнання, що працює під тиском, систем газопостачання.

Рекомендовано  організувати та провести на підприємствах низку заходів із запобігання виробничому травматизму. Виокремлено  про відповідальність роботодавців за приховування випадків травмувань на виробництві.

У ході робочих зустрічей та інформаційних відвідувань суб’єктам господарювання надано додаткові роз’яснення та консультації з питань безпеки праці.