Пожвавлено співпрацю з органами Нацполіції задля попередження випадків торгівлі людьми та примусової праці

02 червня 2023

Про це на робочій зустрічі сьогодні домовилися представники Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області – начальниця Ліна Корева, заступник, начальник відділу з питань праці Юрій Пуріч та заступниця Валентина Панчишина.

Головне управління Національної поліції у Чернівецькій області на нараді представляли заступник начальника  відділу міграційної поліції Олександр Фокшек та старший оперуповноважений в особливо важливих справах відділу Максим Купчик.

Обговорено практичний формат взаємодії проведення спільних оперативно-профілактичних заходів по боротьбі з торгівлею людьми та налагодженні оперативного обміну інформацією щодо виявлення правопорушень.

Визначено пріоритетні напрями у проведенні профілактичних та інформаційно-роз’яснювальних заходів, зокрема організацію інформаційних рейдів серед суб’єктів господарювання найбільш ризиконебезпечних економічних галузей.

Серед них  будівельні підприємства, агропромисловий сектор, сфера надання послуг тощо.

Дана робота відбувається на виконання Окремого доручення Голови Держпраці Ігоря Дегнери та на реалізацію Оперативного плану заходів по боротьбі з торгівлею людьми ЕМРАСТ на 2023 рік.

Як протидіяти торгівлі людьми та примусовій праці: https://www.pratsia.in.ua/