Укладено угоду про співпрацю між Південно – Західним міжрегіональним управлінням Держпраці та об’єднаннями профспілок трьох областей

17 травня 2023

Урочисте підписання Угоди про співпрацю між Південно-Західним міжрегіональним управлінням Держпраці та територіальними  профспілковими об’єднаннями  Чернівецької, Івано – Франківської та  Тернопільської областей відбулося сьогодні, 17 травня,  у Чернівцях.

Підписання документа про співпрацю відбулося  за участю начальника територіального органу Держпраці Богдана Сагайдака, голови  Чернівецької обласної ради профспілок Володимира Барабаха, голови Тернопільської обласної ради профспілок Андрія Присяжного, голови Федерації профспілок Івано-Франківської області Володимира Уєвича.

Участь у церемонії підписання угоди взяли перший заступник начальника Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці Святослав Ороновський, заступник Руслан Дацюк, начальниця Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Ліна Корева, керівники структурних підрозділів Управління, голови галузевих та первинних профспілкових організацій Буковини.

Підписуючи угоду, Держпраці та профспілки, на засадах соціального партнерства, посилюють діалог та співробітництво задля забезпечення  у трудових колективах регіонів гідних, безпечних та здорових  умов праці, політики зайнятості, соціального захисту, гендерної рівності та недискримінації.

«Основна ціль нашої взаємодії – легалізація зайнятості. Адже проблема неофіційної праці залишається відчутною для всіх регіонів. Тому основна мета – легальна праця й належний захист людини праці. Саме на це спрямовано зусилля керівництва та інспекторів Держпраці», – підкресли в під час підписання Богдан Сагайдак.

У рамках реалізації документа, сторони беруть на себе зобов’язання обмінюватися публічною інформацією про умови та оплату праці, безпеку праці, рівень виробничого травматизму,  профзахворювань на виробництві;

вносити відповідні пропозиції та вживати узгоджених спільних  заходів, спрямованих на вдосконалення нормативно-правової бази з питань праці, соціального захисту працівників, промислової безпеки та охорони праці.

Також підписанти домовилися про проведення цілого спектру спільних інформаційно – роз’яснювальних  заходів, націлених на впровадження  державної політики у сфері праці, безпеки та гігієни праці та забезпечувати  роботодавців і працівників відповідною консультаційною допомогою.