У храмі Трьох Святителів у Чернівцях вшанували пам’ять загиблих на виробництві

28 квітня 2023

Сьогодні, 28 квітня,у День охорони праці в Україні, члени колектив Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці взяли участь у панахиді зі  вшануванні пам’яті загиблих на виробництві.

Поминальна служба відбулася у церкві Трьох Святителів Православної Церкви України.

Панахиду провів настоятель храму, кандидат історичних та богословських наук, завідувач Богословського відділення філософсько-теологічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича о. Микола Щербань.

До участі у молебні долучилися запрошені, серед них представники територіальних органів державних відомств –  Головного управління Пенсійного фонду України у Чернівецькій області, Державної податкової служби, департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОВА, департаменту соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міської ради, Чернівецької обласної ради профспілок.

Участь у спільній молитві взяли представники ректорату, зокрема проректорка університету, професорка Тамара Марусик, фахівці з охорони праці вищого навчального закладу, студентство філософсько-теологічного факультету та інші.

Під час поминальної церемонії зазначено, що сьогодні внаслідок  війни сотні тисяч працівників втратили можливість трудитися у гідних, безпечних, здорових умовах праці.

За даними Державної служби з питань праці, за час війни, розв’язаної  російським агресором,  під час виконання трудових обов’язків на виробництві постраждали 3 065 працівників, у тому числі, 520 – зі смертельним наслідком.  У зв’язку з ракетними обстрілами та дією вибухових предметів під час виконання трудових обов’язків, на виробництві постраждало 711 працівників, з яких 252 особи загинули.

«Отже, загалом внаслідок війни, постраждалими на виробництві стали тисячі працівників, майже 800 загинули. Це шокуючі дані і це невимовно тяжка ціна іншого – не менш важливого – трудового фронту. Збереження пам’яті загиблих на виробництві  – наш обов’язок», – наголосила заступниця начальника Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Ліна Корева після спільної молитви.

Учасники зібрання також вшанували пам’ять загиблих на виробництві та полеглих воїнів хвилиною мовчання.