Суб’єктів господарювання легкої промисловості поінформовано про належну організацію виробництва в умовах воєнного стану

26 квітня 2023

Тематичний семінар, організований фахівцями відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці, відбувся днями на базі товариства з додатковою відповідальністю «Надія». Підприємство є відомим у регіоні виробником трикотажних виробів та аксесуарів.

До участі у семінарі було запрошено низку інших підприємств легкої промисловості. Загалом понад десяток учасників.

Під час превентивного заходу організатори акцентували на дотриманні норм чинного законодавства про працю та гігієну праці.

Найперше, було  зазначено на організації трудових відносин в умовах дії воєнного стану. Наголошено, що тільки офіційна праця є гарантією соціального захисту найманих працівників, а для роботодавців – запорукою належного ведення бізнесу та позбавлення усіх можливих ризиків, у тому, числі, фінансових.

Підприємців поінформували щодо актуальних змін у трудовому законодавстві, зокрема щодо оплати праці, укладення трудових договорів, забезпечення соціальних прав найманого персоналу.

У ході семінару також було опрацьовано норми чинного законодавства з питань гігієни праці. Так, фахівці територіального органу Держпраці наголосили на виконанні роботодавцями низки нормативно-правових актів, зокрема, щодо проведення медичних оглядів працівників, атестації робочих місць за умовами,  порядку надання домедичної допомоги особам при невідкладних станах тощо.

Актуальна інформація на порталі Держпраці:  https://pratsia.in.ua.