На деревообробному підприємстві проведено моделювання події нещасного випадку на робочому місці

01 липня 2024

Головна державна інспекторка відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці Марина Мойсей провела на підприємстві малого бізнесу  деревообробної галузі моделювання події нещасного випадку на робочому місці.

Превентивну роботу організовано у фізичної особи – підприємця, котрий здійснюючи виробничу діяльність, отримав свого часу тяжку травму кінцівку руки.

За результатами розслідування випадку виробничого травматизму, детального аналізу та обговорення, відбулося практичне відпрацювання заходів безпеки праці безпосередньо у виробничому цеху, де мало місце травмування.

Учасники моделювання пропрацювали критичні фактори, що призвели до виникнення нештатної ситуації зі складним наслідком.

Акцентовано на необхідності дотримання вимог галузевих Правил охорони праці;

при виконанні робіт підвищеної небезпеки;

при експлуатації машин, механізмів, устаткування та обладнання підвищеної небезпеки;

використанні засобів індивідуального захисту.

Водночас інспекторка Держпраці виокремила можливі професійні ризики при настанні  інших нештатних ситуацій на підприємстві, пов’язаних, зокрема, з  частим відключенням електропостачання.

Власника націлено на беззаперечне дотримання Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів та інших нормативно-правових актів з промислової безпеки та безпеки праці.

Рекомендації, як працювати безпечно: www.pratsia.in.ua