Для суб’єктів господарювання КП МТК “Калинівський ринок” проведено інформаційні рейди

09 серпня 2023

Інформаційні заходи щодо належного дотримання законодавства про працю, зокрема, у частині оформлення трудових відносин, провели фахівці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області серед підприємців КП МТК «Калинівський ринок».

Превентивна робота проведена у рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло».

Відвідування підприємців відбулися за участю фахівців Управління спільно з представниками Державної податкової служби та Головного управління Пенсійного фонду України у Чернівецькій області.

Під час спілкування зі суб’єктами господарювання місцевого малого та середнього бізнесу,  посадовці територіального органу Держпраці наголосили на необхідності легалізації зайнятості та про переваги задекларованої праці.

Зокрема, акцентували, що тільки офіційно оформлені трудові відносини забезпечують  здорові, гідні та безпечні умови праці, гарантовані фінансові виплати, всі види соціального страхування,  пенсійне забезпечення у майбутньому.

Посадовці Управління  також надали  підприємцям посилену консультаційну допомогу  з актуальних питань застосування змін у трудовому законодавстві на час дії воєнного стану.

Актуальна інформація з питань трудового законодавства:  https://pratsia.in.ua/